Κύκλος Ἑλληνικός

De Griekse vloot en zijn miljardairs | Nieuwsblad TransportNaast de Latijnse leesgroep is er sinds november 2019 ook een leesgroep Grieks, de zgn. Κύκλος Ἑλληνικός. Deze kring komt elke week op zondagavond van 20:00-21:00 bij elkaar via Skype.

We lezen op dit moment een wat onbekender maar zeer onderhoudend boek uit het begin van onze jaartelling, de antieke roman 'Καλλιρόη' van de schrijver Chariton.

Daarbij is het de bedoeling dat de deelnemers om de beurt een zin voorlezen en vervolgens in hun eigen woorden, maar wel in het Grieks, proberen uit te leggen wat er staat. Tref je een lastige zin, dan schieten anderen te hulp. Zo lezen we samen deze leuke tekst door, terwijl we ondertussen onze eigen spreekvaardigheid oefenen.

Om deel te nemen aan deze leesgroep is het niet nodig ervaring te hebben met het spreken van Grieks. We zijn juist bij elkaar om te oefenen en van elkaar te leren. De deelnemers zijn veelal docent klassieke talen op een gymnasium of aan de universiteit, maar een aantal studenten klassieke talen is ook lid van deze leesgroep.

Deelname aan deze leesgroep is kosteloos, maar wel graag even aanmelden van te voren. Stuur je aanmelding per e-mail naar info@classicanova.nl, of vul het inschrijfformulier in.